Výhodou frigo sadby je lepší ujímání i při vyšších teplotách a při menší závlaze (rostliny nemají listy, nevyžadují tolik vody). Další výhodou je fakt, že jsou k dispozici pro výsadbu během celého vegetačního období (nejsme odkázáni na počasí). Po výsadbě roste sazenice velmi rychle , protože mají k dispozici mnoho zásobních látek potřebných pro růst. V rostlinách se ukládá škrob, aby přežily zimu, je-li rostlina vydobyta ve správnou dobu, disponuje v době výsadby větším růstovým potenciálem než běžná rostlina právě vydobytá z půdy a ihned přesazená.
Po 2 - 4 týdnech, v závislosti na termínu výsadby, rostliny začínají kvést. V případě, že má rostlina dostatek vláhy a živin, můžeme nechat plody dozrát. V opačném případě je lepší květy vyštípat. Dobrou péčí po výsadbě nám sazenice v prvním roce oplatí 50 - 100g jahod. Plody jsou menší, ale velmi aromatické. Výnos je v prvním roce asi pětinový než bude v letech následujících, kdy můžeme počítat s 300 - 600 g jahod na sazenici, v závislosti na odrůdě. Během léta rostlina vytvoří krásné a velké keře. Celkově lze frigo sadbu doporučit jako moderní a profesionální způsob výsadby jahodníku.
Požadavky jahodníku na stanoviště. Jahodník snáší nejrůznější půdní podmínky. Zcela nevhodné jsou půdy studené, jílovité nebo zamokřené. Nejvhodnější jsou půdy hlinitopísčité, humózní a dobře zásobené vláhou. Velkou výhodou frigosadby je to, že se sází na jaře a tím nehrozí vymrznutí sazenic. Rostlina má delší vegetativní období pro zakořenění, proto nedochází k takovým ztrátám jako u klasické výsadby na podzim. Co se týče způsobu výsadby, je možné sázet do jednořádků (šířka řádku 20 - 25 cm a vzdálenost sazenic 20 - 25 cm) i dvouřádků (šířka řádku 50 - 55 cm a vzdálenost sazenic 30 cm) viz. obrázek.